Image

Begeleiding Arabisch sprekende gezinnen in een (v)echtscheiding

Als één van de eerste binnen deze zorgsector biedt het aXiehuis al haar diensten aan voor begeleiding van Arabisch sprekende gezinnen in een (v)echtscheiding. Deze dienst is ontstaan vanuit een maatschappelijke behoefte omdat deze gezinnen vaak nergens terecht konden komen. Arabische begeleiding is zeer moeilijk in te richten, omdat de taal als obstakel wordt ervaren. Het aXiehuis is erin geslaagd om de begeleiding van Arabisch sprekende gezinnen wel mogelijk te maken. Dit houdt in dat de gesprekken en omgangen in het Arabisch kunnen worden begeleid.

Binnen het aXiehuis willen wij ervoor zorgen dat ook deze gezinnen zich gehoord voelen en begeleiding kunnen krijgen. Ons streven is om samen ervoor te zorgen dat ouders elkaar kunnen vertrouwen in de omgang met hun kind. Het is belangrijk dat het kind contact kan hebben met beide ouders. Het aXiehuis beschikt over de ervaring en deskundigheid om met de complexiteit van een (v)echtscheiding om te gaan. Tijdens een traject staat het kind centraal.

Ieder traject is anders en vergt dus maatwerk. Dit geldt tevens bij trajecten waarin cultuurverschillen een grotere rol kunnen spelen. De cultuur en afkomst is dan ook belangrijk om mee te nemen in de begeleiding van deze trajecten. Een goede samenwerking, duidelijke communicatie met ouders en leren van elkaar zullen hierdoor belangrijke succesfactoren zijn.

Image

Home     Ouderschapsreorganisatie   Info    Werken bij het aXiehuis   Contact

Openingstijden maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur